vaarhuis.nl

Vernieuwde website 2019

Voor actuele overnacht tarieven, arrangementen, de nieuwste cruises, culinaire vaartochten, plattegronden, foto's, filmpjes en gedetailleerde informatie over onze locaties in Friesland:

BEZOEK ONZE NIEUWE SITE VAARHUISCRUISES.NL

Bekijk hier plattegronden van de diverse VaarHuizen.
Vragen? Laat het ons weten! Indien u liever zelf aan boord wilt komen kijken, u bent altijd van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding. Elk VaarHuis heeft een eigen stijl. Bijzonder overnachten op het VaarHuisje

Verschil Luxe en Klassiek VaarHuis

Wij hebben drie Klassieke (comfort) en één Luxe VaarHuis in de vloot.

- afmetingen van alle boten (VaarHuizen) zijn gelijk
- indeling slaapverblijven wijkt af, Klassiek heeft meer bedden, Luxe heeft een aparte Suite
- het Klassieke VaarHuis heeft maximaal 6 tot 8 slaapplaatsen (afhankelijk samenstelling)
- er is een grote drinkwatertank + voldoende 220v stroomvoorziening aan boord *)
- *) indien de boot niet aan walstroom ligt, bijvoorbeeld bij een buitengaats arrangement, dan gelden er een paar overzichtelijke beperkingen aan boord.
Bijzonder overnachten op het VaarHuisje
Luxe VaarHuis heeft;
- maximaal 6 slaapplaatsen, voornamelijk geschikt voor twee personen (+2)
- in het slaapverblijf (de Suite) een extra televisie, meer kastruimte, lades en een bureau
- extra trapleuningen en sfeervol beklede traptreden
- een extra voorkeurhor en extra opbergruimte
- voor- en achterdekverlichting en een houten reling
- wasmachine en droger aan boord (alleen bij long-stay, afgemeerd bij HuisHaven)
- geen anker(spud)palen, een tweetal Klassieke VaarHuizen wel Bijzonder overnachten op het VaarHuisje

Parterre - overzicht VaarHuizen


1e etage - overzicht bedden Luxe ScheepsHuisje


1e etage - overzicht bedden Klassieke VaarHuizen

Bijzonder overnachten op het VaarHuisje

VaarHuizen, de belangrijkste KENMERKEN van het VaarHuis

 • comfortabele slaapplaatsen: tot maximaal 8 personen per VaarHuis
 • LENGTE VaarHuis op het water max. 14 mtr
 • BREEDTE VaarHuis op het water 4.60 mtr
 • audio installatie
 • KPN Digitenne televisie (1 extra boven in Suite Luxe VaarHuis)
 • drinkwater tank
 • brandstof diesel tank
 • vuilwater tank
Bijzonder overnachten op het VaarHuisje

HUISDIEREN

In alle VaarHuizen zijn huisdieren niet toegestaan en willen we ook graag huisdier vrij houden. Dit i.v.m. hygiëne normen en het (mogelijk) onpraktische op een boot. Deze keus is voornamelijk gemaakt door eigenaren van onze schepen omdat we ook veel aanvragen krijgen voor mensen met allergieën. Voor deze gasten moeten we kunnen garanderen dat er geen huisdier aan boord is geweest.

Bijzonder overnachten op het VaarHuisje

EXTRA LIFESTYLE

Een indruk van het Luxe Vaarhuis

- BENEDEN BUITEN - (Foto's en teksten Luxe VaarHuis)

VOORDEK  

Hier wordt het VaarHuis bestuurd. Naast de karakteristieke vlaggenmast is er in elke hoek een vaste zitplaats. Deze zijn voorzien van comfortabele oranje kussens. De stuurkolom is voorzien van een uiterst handig teakhouten plateau voor uw drankjes en bij het stuurwiel zit een 220 v. oplaadpunt voor uw telefoon. Het voordek heeft twee lounge stoelen met bijbehorend bijzettafeltje.

voordek

GANGBOORDEN  

Elke zijde van het huisje heeft een eigen toegangsdeur (4). Bakboord- (links), Stuurboord- (rechts), voor- en achterdek hebben tevens een ruime ingang aan dek om van- en aan boord te stappen. De gangboorden hebben een breedte van 60 cm en zijn 's avonds sfeervol verlicht. Voor de optimale veiligheid is het schip rondom voorzien van een solide stalen reling met teakhout bovenzijde.

voordek

ACHTERDEK  

Ook het ruime achterdek heeft in elke hoek een vaste zitplaats met comfortabele oranje kussens. Dit extra terras biedt, net als op het voordek, een prachtig uitzicht. 's Avonds zijn beide terassen verrassend sfeervol verlicht vanonder de hoekzitjes. Er is een anker en reddingsboei aanwezig. Voor de (zwem) liefhebber is er aan de achterkant van het schip een goed toegankelijk zwemplateau.

voordek

Bijzonder overnachten op het VaarHuisje

Bijzonder overnachten op het VaarHuisje

Luxe VaarHuis - BENEDEN BINNEN

WOONKAMER  

Deze sfeervolle woonkamer bevindt zich aan de voorzijde van het schip en is toegankelijk via 3 deuren en een trapje naar beneden van maximaal 3 treden. U heeft hier een prachtig uitzicht over het water en de natuur. Voorzien van een televisie, blue tooth audio installatie en comfortabel paars beklede zitbanken met groene accenten. Een heerlijke houtkachel zorgt voor de juiste sfeer en aanvullende warmte.

voordek

KEUKEN  

Vanuit deze ruime designkeuken heeft u direct uitzicht op het water. U beschikt over een vaatwasmachine, combi oven/magnetron, Nespresso koffiemachine, gasfornuis en een grote koelkast. In een speciaal ontwikkelde lade rails onder de vloer beschikt u over extra voorraadruimte. Zo blijven uw boodschappen goed gekoeld en staan nooit in de weg.

voordek

BADKAMER & WC  

Het VaarHuis heeft een ruime, luxe doucheruimte. Deze verzorgde design badkamer heeft een grote spiegelwand en is voorzien van een kwalitatief toilet zoals u in een comfortabel huisje mag verwachten. Ook vanuit dit 'kleinste kamertje' van het schip is er een prachtig uitzicht over het water en de natuur.

voordek

ACHTERKAMER  

Aan de achterzijde bevind zich de dinette. U kunt hier met een klein gezelschap gezellig aan tafel eten of een ouderwets bordspel spelen. De ruimte is met een schuifdeur afsluitbaar en kan op eenvoudige wijze worden omgebouwd tot riante VIP slaapkamer. U beschikt dan over een extra ruim twee persoons comfortabel bed. U heeft hier direct toegang tot het achterdek.

voordek

Bijzonder overnachten op het VaarHuisje

Luxe VaarHuis - BOVEN

BOVEN VERDIEPING  

Via een kleine maar goed begaanbare trap met stevige leuning komt u boven. Deze sfeervolle lichte 1e etage met schuin dak is verdeeld in 2 verrassende ruimtes. In de Master bedroom (Suite) zijn een droger en wasmachine aanwezig en in het gastenverblijf een groot bureau. In het midden is er redelijke stahoogte. Beide ruimtes zijn voorzien van velux klapramen met professionele verduistering en deels met een rolhor.

voordek

SLAAPKAMER  

Boven bevindt zich de 'Master bedroom', de Suite. Deze grote slaapkamer is voorzien van twee comfortabele bedden (70 x 210 cm). In elk bed zijn 3 opberglades ingebouwd. Standaard indeling is twee losse bedden maar op verzoek kunnen deze vakkundig aan elkaar gekoppeld worden als heerlijk 2 persoonsbed (140 x 210 cm). De kamer heeft een eigen televisie en diverse opbergkasten.

voordek

GASTENVERBLIJF  

Het 'Gastenverblijf' is standaard een 1 persoons slaapkamer. Natuurlijk kan hier op verzoek een uitstekend 2 persoonsbed van gemaakt worden. Deze 'open' ook wel glazen kamer genoemd, heeft een ruime opbergruimte en een groot bureau met aparte elektra aansluiting.

voordek

Bijzonder overnachten op het VaarHuisjeNieuw: LIVE chat (rechtsonder)

 Vaart U met ons mee via
 Instagram|Twitter|Facebook

Plattegronden, locaties, arrangementen
BEKIJK:    
MEER INFO OVERNACHTINGEN 2019

E-mail    
WhatsApp
+31 (0) 611 37 4112
Telefoon : +31 (0) 85 483 2140

Beperkt bereikbaar per telefoon. Dagelijks tussen 9 - 11 uur en 18 - 19 uur.

Voor vragen of reserveringen is onze crew wel dagelijks bereikbaar via e-mail of stuur gerust een berichtje via WhatsApp of de Chat Service. (zie rechts onderaan)

LET OP: e-mails met afzender hotmail komen helaas (te) vaak in ongewenste e-mail terecht en worden niet gelezen, ook als wij uw hotmail afzender beantwoorden gebeurt dit en verdwijnt het in uw ongewenste mailbox, wij hebben hier geen invloed, ADVIES: gebruik altijd het GASTENFORMULIER of stuur een chatbericht (rechtsonder)

ScheepsHuisje Friesland

De VaarHuizen liggen aangemeerd op fraaie locaties in Friesland.
Zie HuisHavens "De Friese Meren".

Origineel overnachten?
Dit kan bij ons al vanaf slechts één overnachting, dag of dagdeel

 • wilt u een Kadobon geven? Vraag er naar!
 • iets te vieren? Verras uw vrienden!
 • het Vaarhuis is dé unieke bruidssuite!
 • private dinner cruise arrangementen
 • high tea - wine - tapas arrangementen
 • fiets - vaarvakanties
 • Schipper Service, wij varen met u !
 • originele Bed & Breakfast arrangementen
 • vergader- & presentatie locatie
 • asverstrooiing
 • dag (deel) vaarcruises
 • culinaire proeverijen
 • verhuur motorbootjes, sloep en zeilboten

Bekijk hier onze arrangementen