vaarhuis.nl


Verras jij je partner, familie of vrienden? Welkom aan boord bij VaarHuis Cruises & Vakanties. Uw luxe varend Hotel | B&B | Varend vakantieverblijf óp de Friese Meren.

Het ultieme vakantiegevoel!

U kan nu al reserveren voor het nieuwe seizoen! Vanaf 1 april 2018 is de VaarHuis vloot weer vol in de vaart en verwelkomen wij onze gasten met veel plezier aan boord. Advies i.v.m. populariteit, reserveer op tijd.

OVERNACHT ARRANGEMENTEN 2018

- basis 'Short Stay' tarieven zijn altijd per persoon per nacht op basis van logies.
- Voor kinderen tot 12 jaar, u wilt een langer (vakantie) verblijf of bij groepen zijn speciale tarieven op aanvraag.
________________________________________________

FRIESE MEREN | HUISHAVEN ARRANGEMENT

- € 69,50 per persoon per nacht
Overnachting aan boord van een VaarHuis, type klassiek ScheepsHuisje, aangemeerd op locatie bij één van onze sfeervolle HUISHAVENS op basis van logies.
(geen ontbijtservice of vaararrangement)

FRIESE MEREN | ONTBIJT ARRANGEMENT

- € 79,50 per persoon per nacht, klassiek ScheepsHuisje
- € 89,50 per persoon per nacht, luxe ScheepsHuisje
Overnachting aan boord van een VaarHuis, type ScheepsHuisje, aangemeerd op locatie bij één van onze sfeervolle HUISHAVENS u krijgt het ontbijt aan boord bezorgd.
(geen vaararrangement)

FRIESE MEREN | optioneel (aanvullend) VAARARRANGEMENT

- € 35,00 per persoon. (vanaf 4 personen € 22,50) Aanvullend bij uw originele overnachting bieden wij u een bijzondere belevenis, een losse vaartocht met onze 'Huis-Schipper'. Een door onze gasten zeer gewaardeerde vaartocht met uw VaarHuis over de Friese Meren. (± 45 minuten, afhankelijk van de weersomstandigheden)
Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

'BUITENGAATS' OP HET WATER OVERNACHTEN
______________________________________________________________

BUITENGAATS | LUXE CRUISE ARRANGEMENT

- vanaf € 107,00 per persoon inclusief één unieke overnachting 'buitengaats' bij een fraaie loactie aan de Friese Meren. We heten u welkom aan boord met een welkomstdrankje. Overnacht verlenging is mogelijk vanaf € 69,50 per persoon per nacht. Standaard heeft u geen ontbijtservice. U kunt zelf boodschappen meenemen aan boord. Ontbijtservice is natuurlijk wel mogelijk, op aanvraag kunt u een ontbijt laten bezorgen 'Buitengaats'. Hoe bijzonder is dat!

VAARTOCHT: uw 'buitengaats avontuur' is altijd inclusief een RETOUR vaartocht met uw ScheepsHuisje van en naar uw HUISHAVEN.

U vaart niet zelf, wij varen u!

Uw Luxe Cruise arrangement is in Friesland altijd ontzorgd en inclusief de unieke VaarService van LifeStyle Yachting. Onze crew vaart u met de 'Huis-Schipper' naar de 'buitengaats' locatie. Na het aanmeren gaat de schipper, tevens uw gastheer, van boord en komt terug wanneer u teruggevaren wordt naar onze HuisHaven.

*) Vanwege de populariteit is dit 'Buitengaats' arrangement beperkt beschikbaar, CREW ADVIES: reserveer op tijd.

- € 32,50 per persoon. 3-GANGEN DINER. Optioneel bij het LUXE CRUISE arrangement. Heerlijk aangemeerd aan de oever dan is dineren op deze unieke locatie een echte aanrader! Bij het hoofdgerecht kun je kiezen tussen vis of vlees. Vanzelfsprekend kunt u hier ook prima à la carte luchen en dineren.

- € vanaf 99,00 per persoon. "Sailing diner" - Een privé varend diner met uw ScheepsHuisje en bediening aan boord, vraag naar de mogelijkheden.
Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

Gratis OV-dagkaart bij uw verblijf

Tijdens uw verblijf, vraag naar de gratis FryslânCard! U geniet bij ons van een speciale OV-dagkaart, gratis reizen met bus/trein van Arriva.

U overnacht éxclusief in onze fraaie 'HuisHaven', zie de arrangementen. Wilt u met uw ScheepsHuisje een vaararangement boeken of unieke Cruise voor een overnachting 'buitengaats', zie hiervoor onze meest populaire arrangementen op deze pagina of Download de informatie PDF.

Tarieven per persoon

Onze tarieven zijn per persoon en hiervoor verblijft u aan boord van een volledig ingericht varend huis waarin het u aan niets ontbreekt! Van 2 personen tot aan grotere gezelschappen, vanaf één nacht heet de crew u al welkom.

De crew past, in overleg met de gasten, het aantal benodigde ScheepsHuisjes hier op aan. Flexibel, de gast is Koning!

Ontbijt

Het ontbijt wordt op een persoonlijke wijze verzorgd en bij de meeste HuisHaven locaties aan boord bij u bezorgd.

Geen vaarbewijs of ervaring nodig, wij varen u!

U vaart niet zelf, uw verblijf in Friesland is altijd 'ontzorgd' en inclusief onze unieke VaarService. Na het afmeren gaat de schipper, tevens uw gastheer, van boord en komt terug wanneer u verplaatst wordt met deze uniek varende vakantie verblijven. Wil je niet varen maar gewoon een huisje op het water huren? Het ScheepsHuisje wordt voor je aangemeerd op de gewenste locatie of je kunt kiezen voor een verblijf bij HuisHavens ‘De Friese Meren’.
 • CREW TIP: Huur bij uw ScheepsHuisje een fiets, luxe sloep of zeilboot (valk).
Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

Uniek voor vriendengroepen, families of teamuitje!

Waar kun je comfortabel en vooral origineel overnachten en met meer gasten in één accomodatie op het water genieten van een bijzondere belevenis? In Friesland! Vele enthousiaste vriend/vriendinnenuitjes en gezelschappen gingen u voor. Niet gescheiden, zoals in een doorsnee hotel in diverse kamers, maar gezellig met alle gasten aan boord van een Scheepshuisje bij één van onze HuisHavens of op locatie 'buitengaats'.

Kinderen tot 12 jaar of groepen krijgen - afhankelijk van het gekozen arrangement - een speciale korting. Uw arrangement reserveren? Dat kan bij ons persoonlijk per e-mail of stuur een berichtje via de Chat Service. Vragen? Onze crew staat u graag te woord en heet u van harte welkom aan boord.

Genieten in Friesland... Oant sjen!

HUISHAVENS "DE FRIESE MEREN"
Telefoon +31 (0) 85 483 2140 - Wij zijn BEPERKT telefonisch bereikbaar. Dagelijks zijn we wel per e-mail bereikbaar of stuur ons gerust een berichtje via de Chat Service (rechtsonder)
E-mail    

Stap aan boord met ons via:
INSTAGRAM | FACEBOOK | TWITTER

Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

Combineer uw verblijf met onze gastvrije horeca locaties

Romantisch, actief, avontuurlijk of zomaar even een ‘Zen’ moment. Even ontsnappen aan de dagelijkse drukte? Je hebt het al door, de Friese Meren arrangementen zijn bijzonder veelzijdig, gastvrij en servicegericht.

Hét complete vakantiegevoel begint tijdens je verblijf direct in één van onze sfeervolle huishavens in Joure, Akkrum, Sneek of Terherne!

Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

Huisdieren

In de ScheepsHuisjes zijn huisdieren niet toegestaan en willen we ook graag huisdier vrij houden. Dit i.v.m. hygiëne normen en het (mogelijk) onpraktische op een boot. Deze keus is voornamelijk gemaakt door eigenaren van onze schepen omdat we ook veel aanvragen krijgen voor mensen met allergieën. Voor deze gasten moeten we kunnen garanderen dat er geen huisdier aan boord is geweest. Wij vertrouwen op uw begrip.
Bijzonder Kameleon arrangement met het ScheepsHuisje
 • Huur bij uw klassieke ScheepsHuisje een fiets, luxe sloep of zeilboot (valk). Als u te gast bent bij ons krijgt u bij de partners van de bootverhuur 10% korting.
 • Bruidssuite arrangement op locatie, vraag naar de mogelijkheden.
 • Eén of meer overnachtingen (met luxe LifeStyle ontbijt) is ook mogelijk op andere locaties dan onze Marina of Picknickers! vraag naar de mogelijkheden.
 • Niet overnachten maar met een gezelschap een dagje verblijven met vaartocht op het ScheepsHuisje, Welkom!
Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

TROUWEN

Het ScheepsHuisje is dé meest originele (varende) bruidssuite van Friesland!

 • In Friesland trouwen - op locatie -en na het feest slapen aan boord in de bruidssuite?
 • Elkaar het ja-woord geven op een unieke locatie? Vraag er naar!
 • Overnachten in de bruidssuite op het ScheepsHuisje afgemeerd aan Kameleon eiland?
 • Na het uitgebreide ontbijt aan boord nog een 'belevenis rondvaart' met gasten?
 • Interesse? Informeer bij ons naar de vele unieke mogelijkheden!
Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

WIN EEN GRATIS RONDVAART - een unieke kleurplaat actie

Speciaal voor onze jongste gasten, download hier de ScheepsHuisje Kleurplaat (wedstrijd) en win een GRATIS RONDVAART avontuur inclusief bezoek aan Kameleon Eiland in Terherne. Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

GENIETEN bij KAMELEON - unieke teambuilding of gezinsuitje

Een compleet verzorgde dag aan boord van het Varende Zomerhuisje van de Burgemeester van het Kameleondorp met ONBEPERKT TOEGANG tot het avontuurlijke Kameleoneiland & meer! Uitermate geschikt voor het gezin maar ook een zeer geslaagde teambuildings combinatie! Het ZomerHuisje van de Burgemeester en Kameleon, dat betekend avontuur!

Kameleon Terherne is de beste kinderattractie van Fryslân, ga je mee op Expeditie?
VRAAG NAAR DE MOGELIJKHEDEN.


"Wat is dat nou!" Gerben keek raar op toen hij een vlaggenmast voorbij zag varen over de poelen van Terherne. Het zou zomaar een nieuw Kameleonavontuur kunnen zijn wat jezelf kunt beleven. Samen het varende vakantiehuisje van de Burgemeester van Kameleondorp, hét ScheepsHuisje, biedt Kameleon Terherne nog meer unieke mogelijkheden!

Nu nog completer en de nieuwe trend: Eten & Spelen voor het hele gezin, zowel bij mooi & slecht weer! Nieuw: Pratende melkbussen vertellen het dorpsmysterie. Doe mee en vaar met het ScheepsHuisje naar het avontureneiland. Daarna zelf met de hele familie pannenkoeken bakken bij café Vrolijk.

Hier een selectie van de avontuurlijke mogelijkheden:

 • Rondvaart met hét varende huisje van Friesland
 • Na de rondvaart de Kameleon boerderij en/of het avonturen eiland bezoeken?
 • Of ga je mee met Hielke en Sietseop op de nieuwste expeditie naar het Zwarte Goud?
 • Natuurvaart met de boswachter, de Kameleon en het ScheepsHuisje
 • Op verzoek; koffie/thee ontvangst, lunch verzorging, warme hap, broodje knak etc.
 • groeps- en school- en op maat gemaakte bedrijfsarrangementen op aanvraag
 • Interesse? Informeer bij ons naar de vele unieke mogelijkheden!
Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

Staat uw idee hierbij?

Een schot voor de boeg... ook mogelijk:

 • Bedrijfsarrangenten i.s.m. onze HUISHAVENS
 • Team of familie uitjes
 • BBQ arrangement inclusief vaartocht?
 • FietsCruise, een fiets/vaar beleving met uw partner, vrienden of familie!
 • Volledig verzorgde Dag(deel) vaartochten
 • Vergader- of presentatie locatie
 • Asverstrooiingen
Staat 'uw koers' er niet bij, en wilt u wel een ankertje uitgooien?
Neemt u dan gerust contact met ons op.

cultureel hoofdstad

Nieuw: LIVE chat (rechtsonder)

 Vaart U met ons mee via
 Instagram | Twitter | Facebook

Locaties   HuisHavens "De Friese Meren"
Bezoekadres: alleen op afspraak - Zijl 1, Joure
E-mail    
WhatsApp
+31 (0) 611 37 4112
Telefoon : +31 (0) 85 483 2140

Beperkt bereikbaar per telefoon. Voor vragen of reserveringen is onze crew wel dagelijks bereikbaar via e-mail of stuur gerust een berichtje via WhatsApp of de Chat Service. (zie rechts onderaan)

ScheepsHuisje Friesland

De VaarHuizen liggen aangemeerd op fraaie locaties in Friesland.
Zie HuisHavens "De Friese Meren".

Origineel overnachten?
Dit kan bij ons al vanaf slechts één overnachting, dag of dagdeel

 • wilt u een Kadobon geven? Vraag er naar!
 • trouwen? Het ScheepsHuisje bieden wij aan als uw unieke bruidssuite!
 • iets te vieren? Verras uw vrienden!
 • fiets - vaarvakanties
 • Schipper Service, wij varen met u !
 • dé uniek varende hotelsuite
 • originele Bed & Breakfast arrangementen
 • vergader- & presentatie locatie
 • asverstrooiing
 • dag (deel) vaarcruises
 • culinaire proeverijen
 • bezoek Kameleon eiland Terherne
 • eetcafé & restaurant arrangementen
 • verhuur motorbootjes, sloep en zeilboten

Bekijk hier onze arrangementen