varendhuisje.nl


Verras jij je partner, familie of vrienden? Welkom aan boord bij VaarHuis Cruises "De Friese Meren". Uw luxe varend Hotel | Suites | B&B | Varend Vakantie Verblijf óp de Friese Meren.

Cruise in 2018

Voor 2017 hebben we geen beschikbaarheid meer, maar u kunt nu al reserveren voor het nieuwe Cruise seizoen, vanaf 1 april 2018 hebben we volop plaats om onze VaarHuis gasten met veel plezier aan boord te verwelkom. Advies i.v.m. populariteit, reserveer op tijd.

OVERNACHT ARRANGEMENTEN 2018

- basistarieven zijn altijd per persoon per nacht op basis van logies. ________________________________________________

FRIESE MEREN | HUISHAVEN ARRANGEMENT

- € 69,50 per persoon per nacht inclusief welkomstdrankje.
Overnachting aan boord van een ScheepsHuisje aangemeerd op locatie bij één van onze sfeervolle HUISHAVENS op basis van logies (geen ontbijtservice of vaararrangement)

Zelf uit te breiden tot "B&B" arrangement;

- € 15,00 per persoon, verzorgd ontbijt aan boord bij u bezorgd.

FRIESE MEREN | optioneel (aanvullend) VAARARRANGEMENT

- € 27,50 per persoon. Aanvullend bij uw originele overnachting bieden wij u een bijzondere belevenis, een losse vaartocht met onze 'Huis-Schipper'. Een door onze gasten zeer gewaardeerde vaartocht met uw varende ScheepsHuisje over de Friese Meren. (± 45-60 minuten, afhankelijk van de weersomstandigheden)
Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

'BUITENGAATS' OP HET WATER OVERNACHTEN
______________________________________________________________

FRIESE MEREN | LUXE CRUISE ARRANGEMENT

- € 139,50 per persoon *) Speciaal tarief inclusief één unieke overnachting 'buitengaats' en een welkomstdrankje. Overnacht verlenging is mogelijk vanaf € 69,50 per persoon per nacht.

EXTRA's: Inclusief een bezorgd ontbijt aan boord en vaartocht met uw ScheepsHuisje.

U vaart niet zelf, wij varen u!

Uw Cruise arrangement in Friesland is altijd 'ontzorgd' en inclusief onze unieke VaarService van LifeStyle Yachting. Onze crew vaart u met de 'Huis-Schipper' naar de 'buitengaats' locatie. Na het aanmeren gaat de schipper, tevens uw gastheer, van boord en komt terug wanneer u teruggevaren wordt naar onze HuisHaven.

*) Vanwege de populariteit is dit Cruise arrangement beperkt beschikbaar, CREW ADVIES: reserveer op tijd.

- € 32,50 per persoon. 3-GANGEN DINER. Optioneel bij het CRUISE arrangement. Heerlijk aangemeerd aan de oever dan is dineren op deze unieke locatie een echte aanrader! Bij het hoofdgerecht kun je kiezen tussen vis of vlees. Vanzelfsprekend kunt u hier ook prima à la carte luchen en dineren.

- € vanaf 99,00 per persoon. "Sailing diner" - Een privé varend diner met uw ScheepsHuisje en bediening aan boord, vraag naar de mogelijkheden.
Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

Arrangementen "De Friese Meren"

U overnacht óp het Friese water aan boord van een klassiek ScheepsHuisje, deze beleving is al mogelijk vanaf slechts één nacht inclusief welkomstdrankje en een homemade breakfast.

De klassieke ScheepsHuisjes liggen aangemeerd op één van de fraaie sfeervolle locaties bij HUISHAVENS "De Friese Meren".

Gratis OV-dagkaart bij uw verblijf

Tijdens uw verblijf, vraag naar de gratis FryslânCard! U geniet bij ons van een speciale OV-dagkaart, gratis reizen met bus/trein van Arriva.

U overnacht éxclusief in onze fraaie 'HuisHaven', zie de arrangementen. Wilt u met uw ScheepsHuisje een vaararangement boeken of unieke Cruise voor een overnachting 'buitengaats', zie hiervoor onze meest populaire arrangementen op deze pagina!

Tarieven per persoon

Onze tarieven zijn per persoon en hiervoor verblijft u aan boord van een volledig ingericht varend huis waarin het u aan niets ontbreekt! Van 2 personen tot aan grotere gezelschappen, vanaf één nacht heet de crew u al welkom.

De crew past, in overleg met de gasten, het aantal benodigde ScheepsHuisjes hier op aan. Flexibel, de gast is Koning!

Ontbijt

Het ontbijt wordt op een persoonlijke wijze verzorgd en bij de meeste HuisHaven locaties aan boord bij u bezorgd.

Geen vaarbewijs of ervaring nodig, wij varen u!

U vaart niet zelf, uw verblijf in Friesland is altijd 'ontzorgd' en inclusief onze unieke VaarService. Na het afmeren gaat de schipper, tevens uw gastheer, van boord en komt terug wanneer u verplaatst wordt met deze uniek varende vakantie verblijven. Wil je niet varen maar gewoon een huisje op het water huren? Het ScheepsHuisje wordt voor je aangemeerd op de gewenste locatie of je kunt kiezen voor een verblijf bij HuisHavens ‘De Friese Meren’.
 • CREW TIP: Huur bij uw ScheepsHuisje een fiets, luxe sloep of zeilboot (valk).
Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

Uniek voor vriendengroepen, families of teamuitje!

Waar kun je comfortabel en vooral origineel overnachten en met meer gasten in één accomodatie op het water genieten van een bijzondere belevenis? In Friesland! Vele enthousiaste vriend/vriendinnenuitjes en gezelschappen gingen u voor. Niet gescheiden, zoals in een doorsnee hotel in diverse kamers, maar gezellig met alle gasten aan boord van een Scheepshuisje bij één van onze HuisHavens of op locatie 'buitengaats'.

Kinderen tot 12 jaar krijgen - bij een verblijf vanaf twee nachten 25 - 50% korting (afhankelijk van de periode). Uw arrangement reserveren? Dat kan bij ons persoonlijk per mail of stuur een berichtje via de Chat Service. Vragen? Onze crew staat u graag te woord en heet u van harte welkom aan boord.

Genieten in Friesland... Oant sjen!

HUISHAVENS "DE FRIESE MEREN"
Telefoon +31 (0) 85 483 2142 - Wij zijn BEPERKT telefonisch bereikbaar. Dagelijks zijn we wel per mail bereikbaar of stuur ons gerust een berichtje via de Chat Service (rechtsonder)
E-mail    

Stap aan boord met ons via:
INSTAGRAM | FACEBOOK | TWITTER

Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

Combineer uw verblijf met onze gastvrije horeca locaties

Romantisch, actief, avontuurlijk of zomaar even een ‘Zen’ moment. Even ontsnappen aan de dagelijkse drukte? Je hebt het al door, de Friese Meren arrangementen zijn bijzonder veelzijdig, gastvrij en servicegericht.

Hét complete vakantiegevoel begint tijdens je verblijf direct in één van onze sfeervolle huishavens!

Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

Hét adres voor uw luxe Cruise beleving óp de Friese meren!

Verras uw partner, familie of vrienden met een originele overnachting aan boord.
Onze crew heet u welkom al vanaf slechts 1 nacht! Het een unieke beleving, bij aankomst wordt u warm ontvangen.

Reserveer uw verblijf al v.a. € 69,50 per persoon.

Wolkom! De Friese Meren arrangementen zijn geldig vanaf twee personen. Kinderen tot 12 jaar krijgen - bij een verblijf vanaf twee nachten 25 - 50% korting (afhankelijk van de periode). Bijzonder leuk om als cadeaubon te schenken! Vraag naar de mogelijkheden.

Huisdieren

In de ScheepsHuisjes zijn huisdieren niet toegestaan en willen we ook graag huisdier vrij houden. Dit i.v.m. hygiëne normen en het (mogelijk) onpraktische op een boot. Deze keus is voornamelijk gemaakt door eigenaren van onze schepen omdat we ook veel aanvragen krijgen voor mensen met allergieën. Voor deze gasten moeten we kunnen garanderen dat er geen huisdier aan boord is geweest. Wij vertrouwen op uw begrip.
Bijzonder Kameleon arrangement met het ScheepsHuisje
 • Huur bij uw klassieke ScheepsHuisje een fiets, luxe sloep of zeilboot (valk).
 • Bruidssuite arrangement op locatie, vraag naar de mogelijkheden.
 • Eén of meer overnachtingen (met luxe LifeStyle ontbijt) is ook mogelijk op andere locaties dan onze Marina of Picknickers! vraag naar de mogelijkheden.
 • Niet overnachten maar met een gezelschap een dagje verblijven met vaartocht op het ScheepsHuisje, Welkom!
Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

TROUWEN

Het ScheepsHuisje is dé meest originele (varende) bruidssuite van Friesland!

 • Dé uniek varende bruidssuite is 'custom-made' en al te reserveren vanaf € 238,00
 • In Friesland trouwen - op locatie -en na het feest slapen aan boord in de bruidssuite?
 • Elkaar het ja-woord geven in het unieke Kameleon dorp 'Lenten' (Terherne)?
 • Het trouwfeest in de bijzondere Kameleon boerderij of op hét Kameleon eiland?
 • Overnachten in de bruidssuite op het ScheepsHuisje afgemeerd aan Kameleon eiland?
 • Na het uitgebreide ontbijt aan boord nog een 'belevenis rondvaart' met gasten?
 • Interesse? Informeer bij ons naar de vele unieke mogelijkheden!
Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

WIN EEN GRATIS RONDVAART - een unieke kleurplaat actie

Speciaal voor onze jongste gasten, download hier de ScheepsHuisje Kleurplaat (wedstrijd) en win een GRATIS RONDVAART avontuur inclusief bezoek aan Kameleon Eiland in Terherne. Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

GENIETEN bij KAMELEON - unieke teambuilding of gezinsuitje

Een compleet verzorgde dag aan boord van het Varende Zomerhuisje van de Burgemeester van het Kameleondorp met ONBEPERKT TOEGANG tot het avontuurlijke Kameleoneiland & meer! Uitermate geschikt voor het gezin maar ook een zeer geslaagde teambuildings combinatie! Het ZomerHuisje van de Burgemeester en Kameleon, dat betekend avontuur!

Kameleon Terherne is de beste kinderattractie van Fryslân, ga je mee op Expeditie?
VRAAG NAAR DE MOGELIJKHEDEN.


"Wat is dat nou!" Gerben keek raar op toen hij een vlaggenmast voorbij zag varen over de poelen van Terherne. Het zou zomaar een nieuw Kameleonavontuur kunnen zijn wat jezelf kunt beleven. Samen het varende vakantiehuisje van de Burgemeester van Kameleondorp, hét ScheepsHuisje, biedt Kameleon Terherne nog meer unieke mogelijkheden!

Nu nog completer en de nieuwe trend: Eten & Spelen voor het hele gezin, zowel bij mooi & slecht weer! Nieuw: Pratende melkbussen vertellen het dorpsmysterie. Doe mee en vaar met het ScheepsHuisje naar het avontureneiland. Daarna zelf met de hele familie pannenkoeken bakken bij café Vrolijk.

Hier een selectie van de avontuurlijke mogelijkheden:

 • Rondvaart met hét varende huisje van Friesland
 • Na de rondvaart de Kameleon boerderij en/of het avonturen eiland bezoeken?
 • Of ga je mee met Hielke en Sietseop op de nieuwste expeditie naar het Zwarte Goud?
 • Natuurvaart met de boswachter, de Kameleon en het ScheepsHuisje
 • Op verzoek; koffie/thee ontvangst, lunch verzorging, warme hap, broodje knak etc.
 • groeps- en school- en op maat gemaakte bedrijfsarrangementen op aanvraag
 • Interesse? Informeer bij ons naar de vele unieke mogelijkheden!
Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

Staat uw idee hierbij?

Een schot voor de boeg... ook mogelijk:

 • Bedrijfsarrangenten i.s.m. onze HUISHAVENS
 • Team of familie uitjes
 • BBQ arrangement inclusief vaartocht?
 • FietsCruise, een fiets/vaar beleving met uw partner, vrienden of familie!
 • Volledig verzorgde Dag(deel) vaartochten
 • Vergader- of presentatie locatie
 • Asverstrooiingen
Staat 'uw koers' er niet bij, en wilt u wel een ankertje uitgooien?
Neemt u dan gerust contact met ons op.

Nieuw: LIVE chat (rechtsonder)

 Vaart U met ons mee via
 Instagram | Twitter | Facebook

Locaties   HuisHavens "De Friese Meren"
Kantooradres: Zijl 1, 8501 AZ - Joure
E-mail    
Telefoon
+31 (0) 85 483 2142. Tot 1 april beperkt bereikbaar per telefoon. Voor vragen of reserveringen is onze crew wel dagelijks bereikbaar via mail of stuur gerust een berichtje via de Chat Service. (zie rechts onderaan)

ScheepsHuisje Friesland

De klassieke ScheepsHuisjes liggen afgemeerd op fraaie locaties in Friesland. Zie HuisHavens "De Friese Meren".

Origineel overnachten? Dit kan bij ons al vanaf slechts één overnachting, dag of dagdeel

 • Trouwen? Het ScheepsHuisje bieden wij aan als uw unieke bruidssuite!
 • Iets te vieren? Verras uw vrienden!
 • fiets - vaarvakanties
 • Schipper Service, wij varen met u !
 • dé uniek varende hotelsuite
 • originele Bed & Breakfast arrangementen
 • vergader- & presentatie locatie
 • asverstrooiing
 • dag (deel) vaarcruises
 • culinaire proeverijen
 • bezoek Kameleon eiland Terherne
 • eetcafé & restaurant arrangementen
 • verhuur motorbootjes, sloep en zeilboten

Bekijk hier onze arrangementen